У зоні АТО потрібні комплекси

У зоні АТО потрібні комплекси "Стугна", щоб зупиняти російські танки - Турчинов

Укрінформ
Протитанкові комплекси "Стугна" українського виробництва слід застосувати у зоні проведення АТО для зупинки російських танків, які безкарно обстрілюють українських захисників.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після випробування на Гончарівському полігоні нових зразків озброєння та військової техніки, розроблених підприємствами українського ВПК, повідомляє прес-служба РНБО.

"Без застосування в бойових умовах, зокрема, таких комплексів, як "Стугна", російські танки і надалі будуть безкарно розстрілювати наші позиції", - сказав він.

Турчинов наголосив, що однією з проблем, яка потребує негайного розв'язання, "є відсутність нової зброї у наших військових, які захищають Україну на сході".

За його словами, незважаючи на поставлені РНБО України завдання, "досі не вдалося значно скоротити час від розробки зброї та військової техніки до її ефективного застосування в бойових умовах".

Читайте також: В АТО потрібен 60-мм міномет, який не заборонений "Мінськом" - Турчинов

Зазначається, що саме цьому питанню було присвячено нараду, яку провів секретар РНБО України з керівниками Міністерства оборони, Генерального штабу та ОПК на полігоні після завершення випробувань.

В РНБО також поінформували, що під час випробувань сучасного озброєння та військової техніки на полігоні були присутні військові з багатьох зарубіжних країн, які цікавляться придбанням української зброї та техніки.

"Наше завдання - не тільки надійно захистити Україну, але і відстояти свої позиції на міжнародних ринках озброєння, що, своєю чергою, забезпечить додатковий ресурс для розвитку ОПК та зміцнення потенціалу нашої армії", - підсумував Турчинов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-