Стан харків'янки, яка захворіла ботулізмом - стабільний

Стан харків'янки, яка захворіла ботулізмом - стабільний

Укрінформ
Стан харків'янки, госпіталізованої з діагнозом "ботулізм", стабілізувався після введення сироватки, яку терміново доставили з Києва.

Про це повідомили кореспондентові Укрінформу в Управлінні охорони здоров'я Харківської ОДА.

"Пацієнтці, госпіталізованій у харківську інфекційну лікарню № 22 з діагнозом "ботулізм", укололи сироватку, оперативно доставлену з МОЗ України. Стан хворої вдалося стабілізувати", - зазначили у відомстві.

Ситуація, додали у відомстві, знаходиться під контролем ХОДА.

Як розповіла прес-офіцер відділу комунікацій поліцейського главку в Харківській області Ольга Грабар, 22-річну дівчину госпіталізували увечері 21 липня.

Читайте також: В Україні з початку року на ботулізм захворіли 90 осіб, дев’ятеро – померли

"За попередньою інформацією, хвора отруїлася в'яленою рибою, яку придбала в одному з магазинів на вулиці Клочківській. Мати постраждалої пояснила, що увечері 21 липня їй зателефонувала донька і поскаржилася на погане самопочуття. У лікарні стан дівчини погіршився, і 22 липня її було приєднано до апарату штучного дихання", - пояснила Грабар.

За її словами, за фактом отруєння відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням) КК України: "Проводиться розслідування".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-