Луценко - запорізьким прокурорам: Будете працювати на голій ставці

Луценко - запорізьким прокурорам: Будете працювати на голій ставці

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко вимагає до жовтня розслідувати справу про мільйонні розкрадання коштів на Запорізькій АЕС і оголосити про підозру її фігурантам. 

Про це він сказав, виступаючи на нараді прокурорів у Дніпрі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Присутня тяганина у слідстві за фактом службового зловживання посадовцями Запорізької атомної електростанції на суму 18 млн грн. За три місяці проведено одну слідчу дію - тимчасовий доступ до речей та документів, та ще й в останній день за відповідною ухвалою суду. Аналогічна тяганина відбулася в провадженнях щодо службових осіб цієї ж атомної станції за фактом розтрати бюджетних коштів на суму 70 млн грн і 3,5 млн грн відповідно. За шість місяців - по одній слідчій дії. Якщо до 1 жовтня ви не оголошуєте підозри, значить, будете працювати на голій ставці", - зазначив генпрокурор.

Читайте також: Луценко розповів про підвищення зарплат прокурорів. Його теж зросте – на 30%

Він нагадав і про інше затягнуте розслідування в Енергодарському районі Запорізької області. За його словами, три з половиною роки розслідується факт злочинної діяльності на той час виконуючого обов'язки гендиректора підприємства комунальної власності, що коштувало територіальній громаді 13 млн грн. Незважаючи на наявність всіх доказів вини особи, питання про її притягнення до відповідальності безпідставно не вирішувалося, доки не приїхала комісія ГПУ з Києва. У проваждженні за фактом привласнення 2 млн грн бюджетних коштів службовими особами цього ж комунального підприємства за 7 місяців проведено лише одну слідчу дію - допитано одного свідка.

Луценко наголосив, що прокуратура разом зі слідчими повинна якнайшвидше розслідувати ці справи, якщо прокурори не хочуть понести покарання.

"У мене немає інших відповідей для бюджетних розкрадань. Не можна отримувати таку зарплату - десятки тисяч гривень, не розслідуючи мільйонні несплати до бюджету... Хочете велику зарплату - наповнюйте бюджет. Не вмієте наповнювати - живіть на малу зарплату", - сказав Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-