Висококваліфіковані випускники ПТУ зможуть отримувати зарплату до 25 тис. грн – Жебрівський

Висококваліфіковані випускники ПТУ зможуть отримувати зарплату до 25 тис. грн – Жебрівський

Укрінформ
Висококваліфіковані випускники професійно-технічних училищ (ПТУ) зможуть отримувати заробітну плату до 25 тис. грн, але для цього потрібно переформатувати ПТУ.

Про це заявив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський під час круглого столу «Врегулювання ситуації на ринку праці регіону шляхом створення нових робочих місць, сприяння розвитку малого та середнього бізнесу: досвід і перспективи» у Краматорську, повідомили в Департаменті інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.

«Жебрівський зазначив, що за умов високоякісного навчання молоді робітники зможуть отримувати заробітну плату до 25 тисяч гривень спираючись на знання та навички, отримані у професійно-технічних училищах», - йдеться у повідомленні.

За його словами, сучасні професійно-технічні навчальні заклади не виконують свою функцію. Очільник області вважає, що ПТУ мають випускати висококваліфікованих робітників, які потрібні будь-якому підприємству, при цьому основним мотивом для вступу до ПТУ серед випускників має бути не традиційна «престижність» робітничих професій, а висока заробітна плата.

Жебрівський заявив, що на Донеччині має пройти велика реформа системи освіти для того, щоб випускати на ринок спеціалістів за професіями, які користуються широким попитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-