До Маріуполя треба побудувати канал від Дніпра - Жебрівський

До Маріуполя треба побудувати канал від Дніпра - Жебрівський

Укрінформ
Для вирішення проблем водозабезпечення південних районів Донецької області необхідно розчистити Старокримське водосховище і в майбутньому побудувати канал від Дніпра.

Про це у четвер заявив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський під час круглого столу  у Краматорську за участю  заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуарда Кругляка,  повідомили в Департаменті  інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації.

«Ми плануємо частково розчистити Старокримське водосховище та збудувати станцію пом’якшення води. Це дозволить значно покращити постачання води до Маріуполя. У подальшому, звісно, необхідно будувати канал від Дніпра. Це дасть змогу забезпечити якісною водою Маріуполь, Волноваху, Мангуський та Нікольський райони, а також деякі райони Запорізької області. Такий амбітний проект потребує величезного фінансування та значних затрат часу, проте після його виконання південь обласні не буде відчувати проблем з водою», – заявив Жебрівський. 

Читайте також: Жебрівський розповів Хугу, як бойовики зривають “хлібне перемир’я”

Він підкреслив, що вирішення проблем водопостачання – одне з головних завдань обласної влади. За словами Жебрівського, зараз облдержадміністрацією, міжнародними донорами та органами місцевого самоуправління розробляється кілька проектів з оптимізації водопостачання до південних районів області.

Заступник міністра Кругляк підкреслив, що Донеччина унікальна тим, що на її теренах знаходиться понад 10% усіх водогонів України. Він зазначив, що складна інфраструктура потребує особливих умов обслуговування та певних реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-