Екс-чиновник отримав підозру за реєстрацію псевдопереселенців

Екс-чиновник отримав підозру за реєстрацію псевдопереселенців

Укрінформ
Колишньому працівнику Великоновосілківської селищної ради повідомлено про підозру.  

Чоловіку інкримінують несанкціоновану зміну інформації, яка оброблюється в автоматизованій системі, та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"Установлено, що підозрюваний у 2016 році працював на посаді спеціаліста відділу реєстрації вказаної селищної ради. Користуючись своїм службовим положенням, чоловік брав у невстановлених осіб заяви нібито від людей, які проживають на тимчасово непідконтрольній Україні території та мають бажання зареєструватися у Великоновосілківському районі. У подальшому неправдиві відомості, які, відповідно до висновку судової почеркознавчої експертизи, полягали у підробці запису про згоду власників домоволодіння, їх анкетних і паспортних даних, чоловік здійснював реєстрацію місця проживання осіб та вносив відповідні дані до автоматизованої системи "Реєстр територіальної громади". Вказані протиправні дії чиновник здійснював протягом вересня-грудня 2016 року", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Двом мешканцям Донеччини дали по 5 років за антиукраїнські заклики у соцмережі

Досудове розслідування триває. Встановлюються всі обставини скоєння вказаного злочину та коло причетних осіб. Прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-