На Донеччині з бюджету на розвиток бізнесу виділили 140 мільйонів - Жебрівський

На Донеччині з бюджету на розвиток бізнесу виділили 140 мільйонів - Жебрівський

Укрінформ
На Донеччині з областного бюджету на розвиток малого та середнього бізнесу виділили 140 мільйонів гривень.

Про це у середу на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

«Облдержадміністрація взяла курс на розвиток малого та середнього бізнесу, адже це - диверсифікація ризиків муніципалітетів по податках, диверсифікація ринку робочої сили. Наша програма «Український донецький куркуль» має на меті саме створення класу дрібних та середніх власників в усіх господарчих сферах. На цю програму ми виділяємо 140 млн грн», - написав очільник області, зазначивши, що сьогодні взяв участь у роботі круглого столу «Врегулювання ситуації на ринку праці регіону шляхом створення нових робочих місць, сприяння розвитку малого та середнього бізнесу: досвід і перспективи».

За його словами, на цю програму стільки ж (140 млн грн) сукупно передбачили у своїх бюджетах міста та райони Донеччини. «Фактично у цьому році цих коштів вистачить, щоб профінансувати 600 проектів. На наступний рік плануємо не менше, а з урахуванням того, що Мінсоцполітики має намір підключитися й виділити додаткові кошти, - зможемо зробити ще більше», - додав Жебрівський.

Він пояснив, що дрібний власник – це вільна самодостатня людина, основа міцної держави, один з основних факторів та механізмів побудови дійсно демократичного суспільства.

«На Донеччині, де домінує патерналізм, активні люди – на вагу золота. Думаю, для демократизації області нам потрібно 100 тисяч куркулів. Є над чим працювати», - зазначив очільник обласної адміністрації.

Читайте також: Жебрівський і Хуг обговорили безпеку

Він констатував, що Донеччина завжди буде мати більше валового продукту у крупному виробництві, яке хотілося би бачити високотехнологічним, з високою доданою вартістю, ніж у малому бізнесі. «Але! 7 відсотків малого і середнього бізнесу - це нижче плінтуса. Вирівняти чи бодай якось урівноважити ці цифри – вкрай важливо», - підкреслив Жебрівський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-