Штаб: на Луганському напрямку бойовики гатять зі 152 калібру

Штаб: на Луганському напрямку бойовики гатять зі 152 калібру

Укрінформ
На Луганському напрямку поблизу Попасної російсько-терористичні війська нехтують "хлібним перемир'ям" і регулярно обстрілюють позиції українських захисників. 

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО із посиланням на оперативно-тактичне угрупування "Луганськ" 

"Попередні підрозділи, які стояли на ворожих позиціях, поводилися дуже агресивно. Вели вогонь і вдень, і вночі. Застосовували зброю як 82-го та 120-го калібру, так і 152-го. А ось ті підрозділи, що зайшли зараз, більш-менш спокійні. Але ведуть себе, як господарі: нічого не бояться, вільно перемовляються, на позиціях ходять у повен зріст. Знають, що ми дотримуємося перемир'я і не будемо стріляти", - розповів військовослужбовець Володимир. 

Українські захисники повідомляють, що з боку окупованих територій постійно чути звуки техніки -  там бойовики проводять будівельні роботи та окопуються. "Щойно починає темніти, йде перевірка наших позицій одиночними пострілами. Потім - кілька годинна нещадна прицільна стрільба", - наголошують військові. 

Також військові зазначають, що часто чують, як бойовики ведуть обстріли власних позицій.

"Ми тут не перший день. Багато хто воює ще з 2014 року. І нам не треба пояснювати, що відповідати на безглузді провокації ворога не потрібно. Часто чуємо, що йде обстріл. Але не по нас. По їхніх позиціях. Придивилися - дійсно, луплять по своїх. Що там у них коїться - не знаємо. Але часто трапляється, коли починають відкривати вогонь у наш бік, а снаряди зриваються біля їхніх окопів", - розповів цьогорічний випускник військового вишу Юрій.

В оперативно-тактичному угрупуванні "Луганськ" наголосили, що тим часом українські військові теж укріплюються і готові до будь-яких провокацій з боку противника. 

Читайте також: Доба в АТО: бойовики накрили мінометним вогнем Авдіївку та Лебединське

Як повідомлялося, у зоні АТО наприкінці минулої доби незаконні збройні формування 17 разів порушили перемир'я. Внаслідок обстрілу один український військовий отримав поранення, ще один травмований.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-