Донеччина: на території Орлівської сільради третина жителів користується супутником

Донеччина: на території Орлівської сільради третина жителів користується супутником

Укрінформ
Моніторингова місія Міністерства інформполітики провела аналіз стану телерадіомовлення на території Орлівської сільської ради Ясинуватського району Донеччини і встановила, що третина жителів користується супутниковими антенами.

Про це повідомляє прес-служба МІП.

"Щоб мати більше українських каналів, жителі ставлять супутникові антени. Їх має третина жителів. Інші 2/3 чекають, коли запрацює телевежа в Покровську, яка забезпечить прийом більшої кількості каналів у вищій якості", - повідомив радник міністра з питань відновлення мовлення в зоні АТО, народний депутат Олександр Бригинець, під головуванням якого здійснюється моніторингова місія.

Фото: mip.gov.ua

За словами спеціаліста Орлівської сільради Тетяни Кузель, у селі на антену наразі можна приймати чимало каналів, але лише частина з них українські - "1+1", "5 канал", "Донбас", "ДоТеБе".

Читайте також: Моніторинг МІП: У Комишуватому на Донеччині є доступ до всіх видів телебачення

Як повідомлялося, згідно з Планом розвитку телекомунікаційної інфраструктури, цифрового телебачення і FM-радіомовлення в Донецькій та Луганській областях на 2017-2018 роки, у 2017 році відбудеться будівництво щогли в Покровську Донецької області висотою 200 м, що дозволить суттєво збільшити територію розповсюдження цифрового, аналогового телевізійного мовлення та FM-радіомовлення на підконтрольних територіях і на "лінії розмежування".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-