Бойовики

Бойовики "ДНР" підтвердили, що ув'язнили журналіста Васіна

Укрінформ
Бойовики "ДНР" підтвердили інформацію про те, що зниклий журналіст Станіслав Васін (Асєєв) знаходиться у них і звинувачується в шпигунстві.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє колишній народний депутат Єгор Фірсов.

"Вдалося дізнатися новини про Станіслава Асєєва (зниклого журналіста Станіслава Васіна). В МДБ офіційно підтвердили, що він затриманий, мамі Стаса дали письмове підтвердження. Його звинувачують у шпигунствіЮ як і всіх раніше затриманих журналістів. За цим звинуваченням його можуть "засудити" на 12-14 років. Мамі дали можливість із ним побачитися. Стас тримається добре, розуміє, що на справедливий суд сподіватися не варто. Його єдина надія - це обмін полонених", - написав Фірсов.

Читайте також: Human Right Watch закликає бойовиків негайно звільнити блогера Васіна

Як повідомляв Укрінформ, Асєєв пропав 2 червня на території, контрольованій бойовиками ОРДО. Сім'я і друзі зниклого журналіста переживали, що він затриманий так званої "владою" і йому загрожують тортури і жорстоке поводження. З того часу не було немає достовірної інформації про його долю та місцезнаходження.

До з'ясування його долі та звільнення в разі полону закликали правозахисні та журналістські спільноти: Національна спілка журналістів України, «Репортери без кордонів», Комітет захисту журналістів (США), «Міжнародна амністія».

Васін співпрацював з низкою українських ЗМІ: «Дзеркалом тижня. Україна», «Українським тижнем» і проектом Радіо Свобода «Радіо Донбас.Реалії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-