Бойовики обстріляли Красногорівку з танків та мінометів - штаб

Бойовики обстріляли Красногорівку з танків та мінометів - штаб

Карта
Укрінформ
Найбільш напруженою ситуація в АТО вчора була на Маріупольському напрямку.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Під обстріли з боку бойовиків потрапили наші опорні пункти переважно на північних рубежах напрямку. Вночі окупанти здійснили два мінометних обстріли Красногорівки. Під час одного з них, ворог також відкривав вогонь з озброєння танків. Ввечері противник ще двічі  відкрив вогонь з мінометів по позиціям українських військ поблизу міста. За підрахунками Генерального штабу ЗСУ, вчора бойовики випустили майже 50 снарядів по Красногорівці. Крім того, вчора ввечері російсько-окупаційні війська відкрили вогонь по Новотроїцькому з гранатометів різних систем, а також озброєння БМП. А після 22 години окупанти здійснили короткотривалий артилерійський обстріл Широкиного", - розповів він.

За словами речника МОУ,  всього в секторі "М" відбулося 8 обстрілів з боку ворога, 5 з них – з використанням важкого озброєння.

Читайте також: Доба в АТО: один військовий загинув від вибуху міни

Лисенко також зазначив, що на Луганському напрямку було 14 обстрілів, 3 з них - мінометні.

"Одразу після опівночі диверсійно-розвідувальна група противника у складі до 7 осіб, що рухалась з боку окупованого Фрунзе, підійшла до спостережного пункту українських військ поблизу Кримського та відкрила вогонь по наших позиціях. Військовослужбовці ЗСУ відкрили вогонь у відповідь. Через годину ворожий напад було успішно відбито. Близько 1 ночі противник відступив до лісосмуги в напрямку Фрунзе. Варто відзначити, що під час бойового зіткнення українські військові втрат не понесли. Втрати противника уточнюються", - поінформував він.

Речник уточнив, що в той самий часовий проміжок, коли атакували Кримське, бойовики вели вогонь з мінометів по сусідній Трьохізбенці.

"Між 9 та 12 годинами ранку ворог здійснив по одній збройній провокації з легкого озброєння по залізничній станції Донець, що поблизу Станиці Луганської, та по Новоолександрівці. У період між 17 та 22 годинами окупанти здійснили ще по одному короткому мінометному обстрілу по Кримському та Золотому", - додав Лисенко.

Він констатував, що на Донецькому напрямку сталося 4 обстріли з боку бойовиків.

"Між 17 та 18 годинами бойовики вели вогонь з гранатометів та стрілецької зброї по позиції "Шахта Бутівка". Після 23 години російсько-окупаційні війська активізувалися – окупанти здійснили обстріли з озброєння танку по позиції "Шахта Бутівка" та Невельському", - зазначив речник МОУ з питань АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-