Харківській поліції передали комп'ютери від ЄС на 98 тисяч євро

Харківській поліції передали комп'ютери від ЄС на 98 тисяч євро

Фото
Укрінформ
Комп'ютерне обладнання вартістю 98 тисяч євро передали поліції Харківщини від Консультативної місії ЄС (КМЄС).

У церемонії взяли участь начальник відділу з питань регіонального співробітництва Консультативної місії ЄС Удо Моллер, заступник керівника Національної поліції України Костянтин Бушуєв, голова Харківської ОДА Юлія Світлична, начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Анатолій Дмитрієв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це внесок вартістю 98 тис. євро в українську поліцію. ЄС не може повністю фінансувакти реформування поліції України, але це обладнання необхідне, щоб підвищити професіоналізм українських поліцейських. Обладнання без добре навченого та мотивованого персоналу нічого не варте. Окрім технічної підтримки, КМЄС надає поліції стратегічні поради, проводить тренінги, впроваджує спільні проекти", - зазначив Моллер.

Читайте також: У МВС планують поширити підрозділи тактичної поліції по всій Україні

Як сказала у відповідь голова Харківської ОДА Юлія Світлична, "cподіваюся, що наша подальша співпраця з міжнародними партнерами, Міністерством внутрішніх справ України, а також загальна безпекова ситуація в Харківській області буде показовою для інших регіонів України, а ваша діяльність отримуватиме найпозитивніші відгуки харків’ян".

За словами начальника поліцейського главку Харківської області Анатолія Дмитрієва, обладнання передане в рамках спільного проекту щодо покращення роботи  оперативників та слідчих: "В регіоні вже діє 10 пілотних проєктів реформування поліції".

Як стало відомо, Чугуївський відділ поліції отримав 40 стаціонарних комп'ютерів, а також криміналістичні набори, фотокамери, принтери. Також 25 ноутбуків, проектори та принтери отримав тренінговий центр поліції Харківщини. Ще 25 ноутбуків, 5 стаціонарних комп’ютерів, проектори та інше IT-обладнання отримав поліцейський главк регіону. 

Щодо подальшого оснащенні поліції Харківщини, то, сказав заступник керівника Національної поліції Украины Константин Бушуєв, до Дня Незалежності України в регіон планується передати біля 20 японських гібридных кросоверів Mitsubishi Outlander.

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2016 року в Харкові відкрилося регіональне представництво КМЄС, що надає регіону значну підтримку в реформуванні сфери 

Фото: В'ячеслав Мадіевський, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-