Миколаївські депутати визнали Росію країною-агресором

Миколаївські депутати визнали Росію країною-агресором

Укрінформ
Депутати Миколаївської міської ради проголосували за визнання Російської Федерації країною-агресором.

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської міськради.

"У четвер, 13 липня, на  22 сесії Миколаївської міської ради міський голова Олександр Сенкевич виніс на розгляд депутатів проект рішення про визнання Російської Федерації країною-агресором. Після обговорення депутатами даного питання за проект, який ініціював депутат Сергій Танасов, проголосували 28 депутатів, 2 утримались, 19 депутатів не проголосували. Таким чином, більшістю голосів рішення було прийнято", - йдеться у повідомленні.

В ході сесії Сєнкевич зазначив, що проектом рішення, яке винесли на обговорення депутатів стала пропозиція підтримати рішення попереднього скликання Миколаївської міської ради про визнання Російської Федерації країною-агресором.

Читайте також: Порошенко: Росія є цинічним і зухвалим агресором, а не посередником

Зазначають, що відповідно до ст.25, ч.1 ст.59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада вирішила підтримати рішення Миколаївської міської ради від 12.03.2015 №46/1 "Про прийняття депутатами Миколаївської міської ради VI скликання Звернення про підтримку постанови Верховної Ради України від 27 січня 2015 року №129-VIII "Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором".

Крім того, Миколаївська міська рада доручила управлінню апарату Миколаївської міської ради направити це рішення Президенту України, Верховній Раді України, Кабінету міністрів України.

Депутатами також було підтримано проект "Про територіальну цілісність та недоторканість кордонів України". За це рішення проголосувало 29 депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-