В “Л/ДНР” створили трудові табори з доходом до €500 тисяч на місяць — ЗМІ

В “Л/ДНР” створили трудові табори з доходом до €500 тисяч на місяць — ЗМІ

Укрінформ
Сепаратисти на окупованих територіях сходу України утримують мережу так званих трудових таборів.

За даними німецької радіостанції Deutschlandfunk, оприлюдненими в ефірі у четвер, 13 липня, тисячі ув'язнених у так званих "ДНР/ЛНР" примушуються у цих таборах до безоплатної праці, передає DW.

"Група правозахисників, яка моніторила ситуацію у самопроголошених республіках та на яку посилаєтсья Deutschlandfunk, вказує, що доходи від примусової праці у таких таборах становлять до 500 тисяч євро на місяць. Ці кошти використовуються для фінансування сепаратистів на Донбасі", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: До бойовиків приїхали офіцери ГРУ - муштрувати розвідників

Зазначається, що самопроголошені уряди так званих "ДНР/ЛНР" на запит щодо наявності та функціонування таборів німецькій радіостанції не відповіли.

Правозахисники і журналісти виходять з того, що у таборах на сході України утримуються до 10 тисяч ув'язнених. Багато з них не мали підстав для потрапляння у такі табори. Вказується, що частково йдеться про осіб, засуджених до весни 2014 року українськими судами до позбавлення волі. На даний час ці люди або уже мали відбути терміни покарання, або до них мала бути застосована амністія чи інше пом'якшення покарання, як то ухвалювалось в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-