Херсон може за кілька днів лишитися без води

Херсон може за кілька днів лишитися без води

Укрінформ
Найближчими днями жителі міста Херсона і розташовані тут підприємства, організації та установи можуть залишитися без води.

Про це поінформував у середу депутат Херсонської міськради, директор МКП "Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства м. Херсона" Михайло Чемерис у виступі на позачерговій сесії міської ради після того, як депутати міськради не ухвалили порядок денний цієї сесії, яка мала розподілити на потреби міста профіціт міського бюджету, у тому числі виділити міськводоканалу з цих коштів 5 млн гривень поворотної фінансової допомоги на погашення існуючої на підприємстві заборгованості по зарплаті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні, враховуючи наше з вами голосування, я вже не можу гарантувати надійне безперебійне водопостачання міста Херсона. Поясню чому: я із завтрашнього дня буду виплачувати зарплату (працівникам підприємства - ред.), я не буду платити за електроенергію. Звісно, рівно через 5 днів у місті Херсоні будуть відключені об'єкти (міськводоканалу - ред.) від енергопостачання, і в місті Херсоні не буде води. Дякую вам, колеги", - сказав Чемерис.

За словами Чемериса, до цього часу у нього була з колективом домовленість, що наявні на підприємстві кошти направлялись на оплату міськводоканалом спожитої електроенергії та податків - "для того, щоб штрафні санкції ще більше не заводили підприємство у фінансову прірву".

Читайте також: Частина Лисичанська залишилась без води через борги водоканалу

Вказану поворотну фінансову допомогу, після її надання, Херсонський міськводоканал мав повернути у бюджет міста не пізніше 25 грудня 2018 року.

Згідно з оприлюдненою на сесії інформацією, МКП "ВУВКГ м. Херсона" заборгувало зарплату своїм працівникам більш ніж за два місяці.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні у середу депутати міської ради на позачерговій сесії, де мали вже із другої спроби розподілити на потреби міста 65 млн гривень отриманого за І півріччя 2017 року профіціту міського бюджету, як і на сесії минулої п'ятниці знову не змогли ухвалити порядок денний сесії. В результаті, позачергову сесію, як і попередню, після неприйняття порядку денного теж було закрито.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-