Тука подякував нардепам за закон щодо вишів на лінії зіткнення

Тука подякував нардепам за закон щодо вишів на лінії зіткнення

Укрінформ
Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і ВПО України вітає прийняття Верховною Радою закону щодо діяльності вищих навчальних закладів на території Донецької та Луганської областей. 

Про це повідомляє прес-служба МінТОТ. 

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука подякував депутатам за прийняття закону, який передбачає фіксацію обсягів державного замовлення на підготовку фахівців з вищою освітою у вишах на лінії зіткнення. 

«Прийнято зміни до Закону «Про вищу освіту», якими передбачається фіксація обсягів державного замовлення на підготовку фахівців з вищою освітою в Донецькій та Луганській областях. Дякую за позитивне голосування!» – наголосив Тука.

Читайте також: Геращенко пояснила, що зміниться для "прифронтових" вишів

Радник міністра Олеся Цибулько зауважила, що закон допоможе ВНЗ Донецької і Луганської областей розвиватися в умовах збройного конфлікту.

«Це дозволить встановити фіксовані обсяги державного замовлення для ВНЗ Донецької і Луганської областей, що буде запорукою їх розвитку в умовах збройного конфлікту. Серед абітурієнтів цих навчальних закладів багато дітей з непідконтрольної території, внутрішньо переміщених осіб та дітей, які постраждали від збройного конфлікту. Чекаємо підписання законопроекту Президентом», – відзначила вона.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Верховна Рада прийняла закон про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо діяльності вищих навчальних закладів на території Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-