Геращенко пояснила, що зміниться для

Геращенко пояснила, що зміниться для "прифронтових" вишів

Укрінформ
Закон щодо діяльності вищих навчальних закладів на території Донецької та Луганської областей, який Верховна Рада прийняла сьогодні, покращує умови роботи вишів, які знаходяться поблизу лінії зіткнення.

Про це перший заступник голови ВР Ірина Геращенко написала у Facebook

"За молодь з окупованих територій потрібно боротися не гаслами і на ток-шоу, а справами, в тому числі законодавчими ініціативами. Щойно 248 депутатів проголосували нашу з Марією Іоновою, Оленою Кондратюк, Світланою Войцеховською, Олександром Співаковським, Іриною Луценко ініціативу, що змінює закон України "Про вищу освіту" і покращує умови роботи вузів в Луганській і Донецькій областях. Про це нас просили рекотри вузів поблизу лінії зіткнення, над законом працювала також міністр освіти Лілія Гриневич", - написала Геращенко.

Читайте також: Вишам на Донбасі збільшать держзамовлення на українську мову - закон

Зокрема вона зазначила, що законом розширюються обсяги державного замовлення на підготовку фахівців з вищою освітою для всіх спеціальностей та всіх освітніх рівнів на території Донецької та Луганської областей, поблизу лініі зіткнення.    

"Ми розширили обсяги державного замовлення на підготовку фахівців з вищою освітою для всіх спеціальностей та всіх освітніх рівнів, поширивши такі фіксовані обсяги на всі вузи, що працюють на території Донецької та Луганської областей, поблизу лінії зіткнення. Тепер молодь з Донбасу має більше можливостей залишатися в рідному краї, це дуже важливо. Наша новація допомогає формувати контингент вузів, які працюють поблизу лінії зіткнення, щоб не зупинити функціонування цих вузів, не допустити обмеження прав колективів, викладацького складу. Зверніть увагу, як голосували всі фракціі - хто дійсно бореться за Донбас, хто тільки говорить про це", - зазначила Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Верховна Рада прийняла законопроект про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" щодо діяльності вищих навчальних закладів на території Донецької та Луганської областей.  

Геращенко також звернулася з проханням до голови Верховної Ради передати невідкладно цей закон на підпис Президенту України для того, щоб виші, які знаходяться поблизу лінії зіткнення, де досить складна ситуація, не втратили своїх абітуріентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-