Розгін Майдану в Запоріжжі: екс-керівнику міліції висунули суворішу статтю

Розгін Майдану в Запоріжжі: екс-керівнику міліції висунули суворішу статтю

Укрінформ
Володимиру Сербі, який у січні 2014 року очолював міліцію Запорізької області і керував розгоном Євромайдану в обласному центрі, змінили обвинувачення на більш тяжке.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області. 

"Під час судового розгляду, з урахуванням досліджених в суді доказів, у тому числі показань безпосередніх учасників акції протесту, процесуальним керівником у кримінальному провадженні - прокурором відділу прокуратури Запорізької області змінено обвинувачення Сербі В.І. з менш тяжкого злочину, передбаченого ч. 1 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, інтересам окремих громадян) на більш тяжкий злочин, передбачений ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України (організація та керування з перевищенням влади і службовим становищем, яке супроводжувалося насильством та застосуванням спеціальних засобів)", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Розстріли на Майдані: Луценко анонсує завершення слідства

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

У прокуратурі нагадують, що колишній високопосадовець обвинувачується у перевищенні влади та організації масових заворушень, які відбулися 26 січня 2014 року біля приміщення Запорізької обласної ради та обласної державної адміністрації, внаслідок яких мітинг на підтримку Євромайдану було розігнано, а стосовно учасників мирної акції протестів працівниками міліції та «тітушками» застосовано фізичне насильство.

Судовий розгляд кримінального провадження триває.

Зазначимо, що судові засідання у цій справі відбуваються за відсутності обвинуваченого, оскільки, за даними Держприкордонслужби, Серба виїхав до Російської Федерації 9 липня 2014 року, і наразі знаходиться в міждержавному розшуку. Є непідтверджена інформація, що він переховується від слідства в окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-