У Херсоні тролейбусники повертаються до роботи

У Херсоні тролейбусники повертаються до роботи

Укрінформ
У Херсоні тролейбусники провели мітинг на площі біля будинку міської ради, однак цього ж дня вирішили повернутися до роботи.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Свої конституційні права ми повинні відстоювати", - сказав у виступі на мітингу працівників міського комунального підприємства "Херсонлектротранс" керівник  підприємства Єгор Устинов.

Крім цього, голова профспілкової організації МКП "Херсонелектротранс" Костянтин Шубін у виступі на мітингу нагадав, що депутати міськради на сесії минулої п'ятниці не прийняли порядок денний. "І ми через це залишилися з вами без зарплати, яка повина бути сьогодні виплачена. Тому наші вимоги: ми хочемо пояснень. Ви ж самі знаєте, що без зарплати жити не зможете", - заявив він.

Устинов та Шубін після виступів на мітингу піднялися до кабінету міського голови Володимира Миколаєнка і зустрілися з ним у присутності журналістів. Під час цієї зустрічі мер заявив, що зарплату працівникам "Херсонелектротрансу" затримали лише на один день, і це не є підставою для страйку. "Я вважаю, що це провокація з боку профспілки комунального підприємства. За один день затримки ви вирішили зупинити тролейбуси... Навіщо ви влаштували такий демарш?" - запитав Миколаєнко.

Він також нагадав керівникам підприємства та його профспілкової організації, що міський бюджет погасив усі заборгованості комунального підприємства "Херсонелектротранс", які існували до цього часу, у тому числі й за попередні роки.

Міський голова зустрівся також із присутніми на площі працівниками МКП "Херсонелектротранс". У результаті перемовин з мітингувальниками було вирішено, що тролейбусники відновлюють роботу і виведуть машини на лінії, а питання виплати їм компенсації з міського бюджету вирішуватиметься на сесії міськради, яку планують скликати вже цієї середи.

У мітингу взяли участь близько 100 працівників МКП "Херсонелектротранс". Майже всіх учасників акції привезли під мерію два тролейбуси з табличками "Обкатка".

Читайте також: Під Представництвом Президента у Криму пікет: вимагають звіту

 Послугами тролейбусів у Херсоні користуються близько третини мешканців обласного центру. За інформацією МКП "Херсонелектротранс", 80% пасажирів херсонських тролейбусів - це пільговики, для яких проїзд безплатний. Керівник міського комунального підприємства "Херсонлектротранс" Єгор Устинов є головою депутатської фракції політичної партії "Опозиційний блок" у Херсонській міській раді та головою постійної депутатської комісії міськради з питань промисловості, підприємництва, торгівлі, туризму, транспорту, дорожньої інфраструктури і зв'язку, реклами та сфери послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-