Справа 2 травня: арештували фігуранта, який переховувався за кордоном

Справа 2 травня: арештували фігуранта, який переховувався за кордоном

Укрінформ
Одеські правоохоронці заарештували одного з фігурантів кримінальної "справи 2 травня" (в частині подій на Грецькій площі), що багато місяців переховувався від слідства за межами України. 

Про це повідомила кореспонденту Укрінформу представник прес-служби прокуратури Наталя Хорунжа.

"Завдяки вжитим оперативно-розшуковим заходам органів поліції розшукуваного фігуранта кримінальної справи, що раніше переховувався від слідства під іншим прізвищем за межами держави, виявлено у помешканні родича в Одесі й затримано. Слідством встановлено, що він, приховуючи обличчя балаклавою та каскою, брав активну участь у масових заворушеннях на Грецькій площі 2 травня 2014 року", - зазначила Хорунжа.

За клопотанням прокуратури Одеської області активного учасника масових заворушень, згідно з рішенням суду, взято під варту. Йому інкримінують скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові заворушення, що призвели до загибелі людей) Кримінального кодексу України".

Читайте також: Справа 2 травня: у Чорноморську затримали підозрюваного в масових заворушеннях

Це вже другий підозрюваний, якого оголосили в розшук за скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові заворушення, що призвели до загибелі людей) Кримінального кодексу України", і затримали цього року.

Як повідомлялося, 10 березня цього року правоохоронці затримали ще одного, 26 учасника масових заворушень Степана Гур'єва, який майже три роки переховувався від слідства. Суд санкціонував взяття його під варту терміном на 60 діб. Пізніше термін перебування під вартою продовжили. Усього в камерах Одеського СІЗО зараз перебувають шестеро фігурантів "справи 2 травня", п'ятеро беруть участь у судовому процесі.

У Чорноморську Одеської області триває судовий процес, на якому досліджуються обставини скоєння злочинів великою групою осіб під час масових заворушень 2 травня 2014 року (в частині подій на Грецькій площі). Першими жертвами сепаратистів стали уболівальники одеського "Чорноморця", на яких було вчинено напад у районі Соборної площі. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були заздалегідь сплановані. У сутичках та вогні тоді загинули 48 осіб і більше двохсот дістали поранення.

Обвинувачення інкримінує 26 підсудним скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові безлади, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. П'ятеро обвинувачених, в тому числі громадяни України Долженков, Корчинський, Романюк та громадяни Російської Федерації Сакауов і Мефьодов перебувають у СІЗО. На попередніх засіданнях суду свідки, в тому числі офіцер поліції, підтвердили їх активну участь у масових заворушеннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-