На Харківщині перевіряють колонію, з якої втік засуджений

На Харківщині перевіряють колонію, з якої втік засуджений

Укрінформ
Першотравнева місцева прокуратура почала перевірку законності дій адміністрації Первомайської виправної колонії №117 по нагляду за засудженими.

Про це журналістам розповів перший заступник керівника місцевої прокуратури Роман Травкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перевірка дій керівництва колонії №117 викликана тим, що 5 липня 20-річний житель Сумської області, який відбував у цій держустанові покарання за крадіжку з проникненням у приміщення, здійснив втечу під час виконання сільськогосподарських робіт. Відсутність засудженого на робочому місці встановили близько 17.00. Через 4 години чоловіка знайшли. Утікач переховувався в лісосмузі поблизу установи виконання покарань. Він розповів, що нікуди не тікав, а просто, втомившись від роботи, задрімав у тіні. Коли побачив, що його шукають, злякався і сховався в кущах", - зазначив прокурор.

Читайте також: У Харкові шукають засудженого, який втік

За його словами, за втечу засудженого загрожує до 5 років позбавлення волі: "До цього часу він уже відбув половину терміну з призначених судом до трьох років позбавлення волі".

Що стосується адміністрації колонії, то, стало відомо, що заходи будуть вжиті за результатами перевірки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-