У Херсоні провалили сесію міськради, де мали розподілити 65 мільйонів

У Херсоні провалили сесію міськради, де мали розподілити 65 мільйонів

Укрінформ
У Херсоні у п'ятницю депутати міської ради на сесії, де мали розподілити на потреби міста 65 млн гривень отриманого за перше півріччя 2017 року профіціту міського бюджету, після більше двох годин виступів більшістю голосів не підтримали її порядок денний, в результаті чого сесію було закрито.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рішення не прийнято. Чому ми сиділи тут я не знаю. Все колеги, порядок денний не сформований. На цьому наше сесійне засідання оголошується закритим", - сказав після голосування з питання порядку денного сесії головуючий на сесійному засіданні міський голова Володимир Миколаєнко.

За порядок дений сесії проголосували лише 25 із 45 депутатів, присутніх на момент голосування у сесійній залі. 18 депутатів не голосували і 2 - утрималися. Для прийняття порядку денного не вистачило лише 3 голосів.

Як зазначалось у виступах на сесії, у порядку деному з'явилися питання, які не розглядалися постійними депутатськими комісіями міськради, і про які багато депутатів дізналися лише сьогодні, а також питання, які не були схвалені більшістю постійних комісій для розгляду на даній сесії. Це, зокрема, питання створення комунального підприємства "Муніципальна варта" Херсонської міської ради, а також додаткові земельні питання.

Читайте також: СБУ ліквідувала багатомільйонну фінансову піраміду

Звертає на себе увагу також ще один факт: багато депутатів заявили на сесії про конфлік інтересів з низки питань, що мали розглядатись на сесійному засіданні, а деякі з депутатів, серед яких були і керівники міських комунальних підприємств, повідомили про конфлікт інтересів взагалі по всіх питаннях запропонованого порядку денного, і відповідно - неможливість брати участь у голосуванні за порядок денний.

На самому ж початку сесії до депутатів міськради звернувся народний депутат України Олександр Співаковський і акцентував увагу на тому, що "розподіл 65 млн гривень, які є коштами профіциту і підуть на подальший розвиток міста Херсона, - це ваша (депутатів міськради - ред.) відповідальність, як і яким чином ви будете витрачати ці кошти".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-