"Тиша" на Донбасі: бойовики змусили сили АТО відкрити вогонь у відповідь

Карта
Укрінформ
Незаконні збройні формування на Донбасі продовжують порушувати перемир’я на всіх напрямках.

Про це заявив на брифінгу речник Міноборони України  з питань АТО Андрій Лисенко.

На Луганському напрямку минулої доби було зафіксовано 6 порушень режиму "тиші" з боку сил окупанта: "Зранку бойовики здійснили збройні провокацій з гранатометів у Старому Айдарі та Жовтому. Надвечір ворог відкрив вогонь з легкого озброєння по Станиці Луганській та її околицям, а також по Кримському".

Основні бойові дії на Донецькому напрямку, за словами Лисенка, розгорнулися в районі Троїцького, Авдіївки та Донецького аеропорту (Опитне та Невельське).

"Варто відзначити, що в більшості випадків російсько-окупаційні війська відкривали вогонь в темну пору доби. Найбільш неспокійно було в Троїцькому – там окупанти провели мінометний обстріл середньої інтенсивності, під час якого по позиціям українських військ також вівся вогонь з гранатометів та озброєння БМП. ЗСУ довелося відкривати вогонь у відповідь", - повідомив речник.

Під час усіх інших епізодів порушення режиму "тиші" ворог вів вогонь виключно з легкого озброєння.

Читайте також: Доба в АТО: один військовий загинув, один поранений

Таким чином, вчора на Донецькому напрямку сталося 8 обстрілів з боку ворога.

"Маріупольський напрямок. Вчора бойовики провели два мінометних обстріли – середньої інтенсивності в Широкиному та короткий в Павлополі. Окрім двох збройних провокацій в Мар’їнці та Новотроїцькому, всі інші епізоди порушення тиші припали на ділянку фронту Павлопіль – Широкине", - зазначив Лисенко, додавши, що вчора на цьому напрямку відбулося 11 збройних провокацій з боку бойовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-