Поліція Донеччини отримала від Посольства США 70 мобільних металодетекторів

Поліція Донеччини отримала від Посольства США 70 мобільних металодетекторів

Фото
Укрінформ
Посольство США в Україні у рамках міжнародного співробітництва передало поліцейським Донеччини 70 мобільних металодетекторів. 

За допомогою цих приладів можна виявляти небезпечні предмети, зокрема боєприпаси та холодну зброю.

Про це повідомляє прес-служба поліції Донецької області.

"У рамках взаємодії американське посольство пішло назустріч правоохоронцям, які працюють в умовах проведення АТО, та виділило 70 мобільних металодетекторів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що такі прилади необхідні при здійсненні перевірок громадян та транспортних засобів на блокпостах, для забезпечення публічного правопорядку під час масових заходів. Завдяки металодетектору на відстані 25-30 см можна виявити небезпечні предмети, заховані серед особистих речей, у тому числі боєприпаси та холодну зброю.

Прилади будуть передані на всі блокпости регіону, також їх використовуватимуть слідчо-оперативні групи, групи швидкого реагування, співробітники у складі мобільних блокпостів, піші патрулі.

Читайте також: У Донецьку навколо офісу ОБСЄ відновили заходи безпеки

Окрім того, їхнє використання значно прискорить процес перевірок на стоп-контролях та під час заходів, де планується великий наплив людей: на футбольних матчах, концертах тощо. У тому числі металодетектори використовуватимуться поліцією під час забезпечення охорони публічного порядку на фестивалі, який пройде у Маріуполі 7-9 липня.

Таким чином правоохоронці зможуть забезпечити безпеку громадян у регіоні, де проводяться бойові дії, припинити факти витоку вибухонебезпечних предметів у мирні області, своєчасно виявити зловмисників, які планують дестабілізувати оперативну обстановку в області та вчинити терористичний акт, зазначили в поліції.

Фото: Нацполіції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-