Діти заради розваги повідомили в поліцію про викрадення друзів

Діти заради розваги повідомили в поліцію про викрадення друзів

Укрінформ
Про викрадення друзів повідомили заради розваги в поліцію троє дітей з селища Котляри під Харковом: за розваги дітей відповідатимуть батьки.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла прес-офіцер відділу комунікацій Головного управління Нацполіції в Харківській області Ольга Грабар.

"Зараз щодо батьків складені адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кримінального кодексу України про адміністративні правопорушення. Річ у тому, що 5 липня близько 19:00 до Харківського відділу поліції надійшло повідомлення від дев'ятирічної дівчинки, мешканки селища Котляри, про те, що її друзів викрали", - зазначила прес-офіцер.

За її словами, на місці події налякана дівчинка разом з двома хлопчиками 9 та 10 років розповіла поліцейським, що до її подруг підійшли двоє невідомих чоловіків: "Вони, мовляв, накинули їм на голови мішки, посадили в машину та поїхали в невідомому напрямку".

"Після ретельної перевірки поліцейські встановили, що факту скоєння злочину не було, а діти все вигадали", - додала прес-офіцер.

Читайте також: У Карпатах знайшли 14 заблукалих школярів і вчителя

За її словами, в присутності батьків школярка зізналася, що дітям стало нудно.

"Щоб якось розважитись, діти придумали детективну історію за своєю участю, взяли мобільний телефон і розповіли цю історію поліції", - пояснила прес-офіцер.

Як стало відомо, на додаток до адмінпротоколів у відношенні батьків, з дітьми провели профілактичну бесіду щодо недопущення подібних випадків в майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-