Із Горлівки виманили ватажка шпигунів

Із Горлівки виманили ватажка шпигунів "ДНР" - прокуратура

Укрінформ
Вінницькі правоохоронці викрили та затримали ватажка інформаторів терористичної організації «ДНР».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

«Затриманням та взяттям під варту активного учасника терористичної організації «Донецька народна республіка» завершилася спільна діяльність прокуратури Вінницької області та управління Служби безпеки України в регіоні. По розслідуваному упродовж півроку кримінальному провадженню виконаний цілий комплекс слідчих, процесуальних та негласних слідчих (розшукових) дій, за результатами чого з непідконтрольного владі України міста Горлівка вдалося «виманити» ватажка інформаторів, місцевого 60-річного жителя», - йдеться у повідомленні.

Згідно із повідомленням, упродовж року він систематично отримував від інформаторів із числа громадян України, які проживають на лінії розмежування, інформацію розвідувального характеру щодо місць дислокації, чисельності та маршрутів пересування підрозділів та військової техніки Збройних сил України та інших військових формувань, задіяних у проведенні антитерористичної операції, яку оперативно передавав одному з ватажків так званих збройних сил «ДНР». Надалі її було використано при веденні злочинної діяльності проти військових підрозділів ЗСУ, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції, зокрема, для здійснення диверсійних атак, артилерійських обстрілів місць дислокації військовослужбовців і військової техніки ЗСУ.

Читайте також: Інформатор "ДНР" їхав через "Майорське" за пенсією для батька

Затриманому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України - сприяння діяльності терористичної організації. За наслідками розгляду клопотання Вінницький міський суд обрав щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без права внесення застави.

Наразі у рамках провадження триває досудове розслідування.

За вчинення даного злочину підозрюваному загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-