В Авдіївці найбільше дивляться супутникове і кабельне ТБ  - Костинський

В Авдіївці найбільше дивляться супутникове і кабельне ТБ - Костинський

Укрінформ
Найбільшою популярністю в Авдіївці серед мешканців міста користуються супутникове та кабельне телебачення, які надають можливість дивитися українські канали. 

Обмеження ефірного мовлення з телевежі в Донецьку — питання часу. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

“Днями повернувся з Авдіївки, в якій перебував з інспекцією разом з представниками Донецької ОДА. В тому числі, побував у квартирах місцевих мешканців. Що можу розповісти за результатами чергової подорожі в місто.  По-перше - найбільшою популярністю в місті користуються супутникове та кабельне телебачення. Причиною популярності провайдерів є те, що вони надають доступ одночасно і до кабельного ТБ, і до інтернет-мережі”,  - йдеться у повідомленні.

За словами Костинського, в Авдіївці зареєстровані три провайдери, з яких реально працюють два:  “Кожен з них надає доступ не менше ніж до 50-ти телеканалів, як загальнонаціональних, суспільного мовлення (UA:Перший, ДоТеБе), так і іноземних, що отримали дозвіл від Національної ради”.

Водночас, член Нацради повідомив, що наразі немає інфраструктури, яка б забезпечила Авдіївку великою кількістю ефірних телеканалів і радіостанцій. Це буде можливо після будівництва нової вежі в Покровську заввишки 200 м:  “Покровська вежа доставлятиме на "лінію розмежування" сигнал 32-х цифрових телеканалів, 8-ми аналогових телеканалів, 7-ми радіостанцій. Перевірив, що це реально, оскільки вже вище 12-го поверху реально отримувати цифровий сигнал з діючої Покровської вежі, висота якої становить всього лише 69 метрів”.

Читайте також: Бойовики з початку року порушили режим тиші 10 тисяч разів - МОУ

Наразі безпосередньо в Авдіївці Концерн РРТ, на виконання рішень Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України, встановив два аналогові передавачі, з яких транслюється сигнал “UA:ПЕРШИЙ” та “ДоТеБе” (регіональний мовник НСТУ).

“Головною проблемою залишається мовлення з окупованих територій. Наразі її вирішенням опікуються РНБО та дотичний - Комітет ВР з питань свободи слова та інформаційної політики. Отже, обмеження сигналу з Донецька - питання часу”, - заявив Костинський. 

Він також опублікував відео з реальним станом українського кабельного ТБ в Авдіївці в декількох окремих квартирах, власники яких дозволили зайти та зробити моніторинг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-