Оборудки з житлом: на Київщині нових власників не впускали озброєні молодики

Оборудки з житлом: на Київщині нових власників не впускали озброєні молодики

Фото
Укрінформ
У селі Гнідин Київської області поліція затримала шістьох учасників злочинної групи, які не допускали законних власників до належних їм будинків.

Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

"До Київського обласного управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України звернувся чоловік. Він розповів, що невідомі йому особи не дозволяють потрапити до будинку, який йому законно належить та розташований у Бориспільському районі Київщини. Крім того, заявник зазначив, що місцева поліція не поспішає реагувати на його скарги з цього приводу", - йдеться у повідомленні.

Цю інформацію працівники внутрішньої безпеки повідомили керівництву главку поліції Київської області. Слідчі Бориспільського відділу поліції за цим фактом самоправства розпочали кримінальне провадження за ст.356 Кримінального кодексу України.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що заявник кілька років тому придбав земельну ділянку та будинок у селі Гнідин. За домовленістю чоловік дозволив певний час пожити там попередньому власникові. Однак, коли обумовлений термін закінчився, старий господар відмовився залишати будинок. Крім того, на території садиби з’явилася група невідомих людей, які всіляко перешкоджали законному власникові потрапити до будинку.

Більше того, у тому ж населеному пункті аналогічна ситуація сталася ще з одним власником нерухомого майна. Як і в попередньому випадку, та ж група незнайомців стала на заваді чоловікові зайти до свого помешкання.

Отримавши санкцію суду, оперативники Управління ДВБ Нацполіції та працівники поліції Київщини провели обшуки на території будинків, господарських будівель та на подвір’ях домоволодінь потерпілих власників.

У результаті правоохоронці затримали шістьох учасників злочинної групи. У них вилучили кілька одиниць зброї та боєприпаси до неї. Встановлено, що молодики віком 18-27 років прибули до Київщини з Сум, де вони відомі у кримінальних колах.

Вилучену зброю відправлено на експертизу. Вирішується питання щодо остаточної кваліфікації дій учасників групи з метою притягнення їх до відповідальності. Тривають слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-