Червоний Хрест зміг передати посилки для заручників у Макіївській колонії

Червоний Хрест зміг передати посилки для заручників у Макіївській колонії

Укрінформ
Міжнародний Комітет Червоного Хреста сьогодні передав посилки від родичів заручників в Макіївську колонію, проте вкотре окупанти відмовили співробітникам МКЧХ у доступі до місць утримання українських заручників.

Про це представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила у Facebook

"Сьогодні МКЧХ вдалося передати посилки від родичів заручників в Макіївську колонію. Посилки передали керівництву колонії і так званим представникам ОРДО. До самих хлопців МКЧХ не пустили, вчергове категорично відмовили в допуску до наших заручників", - написала Геращенко. 

Читайте також: Геращенко: Крим перетворюється на військову базу Росії

Вона також зазначила, що політики європейських країн були шоковані відсутністю доступу гуманітарних місій, зокрема МКЧХ, до заручників на окупованих територіях Донбасу. 

"За всі роки війни, інспірованої РФ на Донбасі, місії  МКЧХ вдалося лише двічі передати керівництву тюрми передачі для хлопців (вперше - перед цьогорічним Великоднем, вдруге сьогодні). Але жодного разу МКЧХ не допустили до тюрем і заручників. Про це говорила сьогодні на семінарі Роуза - Рота, інформуючи колег- парламентаріїв з країн-членів НАТО про безпекову, гуманітарну, екологічну ситуацію на окупованому РФ Донбасі. Політики європейських країн були шоковані таким порушенням міжнародного гуманітарного права, що 3 роки заручники залишаються в тюрмах на окупованому Донбасі і РФ без допуску гуманітарних місій, зокрема МКЧХ", - зазначила Геращенко.

Вона нагадала, що сьогодні на окупованих територіях залишається вже 132 заручники, цифра зростає, додаються цивільні, а представники ОРДЛО не дають жодної відповіді на запити про долю українців (зокрема, й про місце утримання Стаса Асєєва, інших). Натомість, продовжують наполягати на звільненні злочинців, які не мають жодного відношення до АТО, наприклад, колишніх бійців "Беркута", що вбивали Небесну Сотню.

За словами першого заступника Голови Верховної Ради, українська сторона наполягає на негайному розблокуванні процесу звільнення заручників. Президент піднімав це питання на зустрічах в Вашингтоні, Парижі, Берліні і "ми сподіваємося, що наші міжнародні партнери також вимагатимуть від РФ, що безпекова і гуманітарна, екологічна складова мінських угод є пріоритетними". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-