АТО: Найгарячіше - на Маріупольському напрямку

АТО: Найгарячіше - на Маріупольському напрямку

Карта
Укрінформ
Минулої доби ситуація в зоні АТО залишалася напруженою. Незважаючи на досягнуті домовленості про перемир’я, бойовики продовжили вести вогонь з важкого озброєння по позиціям ЗСУ.

Про це заявив у неділю на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

"На Луганському напрямку вчора більшість ворожих обстрілів були короткотривалими. Вночі бойовики відкрили вогонь по Кримському з 152 мм артилерії, а після 18 години – з мінометів. Ще по одному порушенню режиму тиші сталося в Станиці Луганській та Щасті, де російсько-окупаційні війська відповідно застосували стрілецьку зброю та гранатомети", - сказав Мотузяник, уточнивши, що загалом за минулу добу на Луганському напрямку сталося 4 ворожі обстріли.

На Донецькому напрямку, за його словами, між опівніччю та другою ночі бойовики активно вели вогонь по Луганському, застосовуючи гранатомети, озброєння БМП та міномети. Українським військовим довелося відкривати вогонь у відповідь.

Після четвертої ранку бойовики протягом години обстрілювали з легкого озброєння позицію «Шахта Бутівка». Протягом дня на всій лінії розмежування на цьому напрямку було спокійно. Близько 20 години бойові дії відновились в районі Авдіївки та Донецького аеропорту. Там бойовики здійснили по одному короткому мінометному обстрілу по Авдіївці та Пісках. Окрім цього, ворог неодноразово застосовував легке озброєння. Загалом на Донецькому напрямку сталися 13 ворожих обстрілів з боку ворога, 3 з них були мінометними.

Речник  Міноборони з питань АТО також поінформував, що найскладнішою минулої доби ситуація залишалася на Маріупольському напрямку. Кількість снарядів, випущених по українських позиціях перевищила сотню. О 6 ранку окупанти відкрили вогонь з  танків та випустили 10 снарядів по позиціям ЗСУ в районі Красногорівки. 

Читайте також: АТО: У штабі уточнили, де загинули минулої доби двоє бійців

Із 08:00 до 09.30 ранку ворог вів потужний мінометний обстріл по Водяному. За цей час в бік українських позицій було випущено більше 60 мін. Після 18 години бойовики відкрили мінометний вогонь по місту ще раз. "Ввечері у Широкиному окупанти провели короткий артилерійський обстріл, а в Гнутовому – мінометний.  

Пізно ввечері бойовики вели вогонь з гранатометів по Лебединському", - додав Мотузяник.

Він додав, що вчора на Маріупольському напрямку сталися 8 ворожих обстрілів, в тому числі 5 – із важкого озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-