Мінприроди разом з ОБСЄ перевірить екологію Донбасу

Мінприроди разом з ОБСЄ перевірить екологію Донбасу

Укрінформ
Міністерство екології та природних ресурсів України разом з ОБСЄ проведе інвентаризацію об'єктів у Донецькій та Луганській областях, що несуть екологічну та техногенну загрозу.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак у Facebook

"Мінприроди вже домовилося з ОБСЄ, і розпочало проект з інвентаризації об'єктів, що несуть екологічну та техногенну загрозу на території Донецької та Луганської областей", - написав Семерак, додавши, що завтра їде на Донеччину.

Зараз, за його словами, питання №1 - це відновлення постійного екологічного моніторингу на цих територіях. 

Читайте також: Тука заявив, що Донбас приречений через радіацію - треба відселяти людей

"Вкрай складною у регіоні залишається ситуація щодо стану та якості води. Із 113 водозаборів підземних вод близько півсотні – забруднені", - зазначив міністр.

Він повідомив, що Донецька адміністрація запускає проект автоматизованої системи моніторингу розповсюдження забруднення. І одним із важливих об’єктів, які Семерак планує відвідати завтра, буде якраз пост автоматизованої системи моніторингу стану довкілля у м. Краматорськ.

Як повідомляв Укрінформ, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука наголосив, що, за даними ДСНС, так звані резервні джерела води на контрольованій території Донбасу вже є непридатними для використання. На думку Туки, що про цю катастрофу мають знати міжнародні організації, адже проблема настільки серйозна, що мова вже йде про можливе відселення людей з цих регіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-