Кількість обстрілів у районі проведення АТО дещо зменшилася - штаб

Кількість обстрілів у районі проведення АТО дещо зменшилася - штаб

Укрінформ
Станом на 18.00 годину 1 липня оперативна обстановка в районі проведення АТО залишається напруженою, проте впродовж дня вона відносно стабілізувалась.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. 

"Приморський напрямок. На цій частині фронту найбільш активно бойовики застосовували зброю у західному передмісті тимчасово окупованого Донецька та на узбережжі Азовського моря. Так, зранку загарбники з танків, озброєння БМП та великокаліберних кулеметів обстріляли наші опорні пункти поблизу Красногорівки. Дещо згодом під щільний обстріл противника з 82-мм мінометів потрапили українські воїни, котрі тримають оборону в районі Водяного. А в другій половині дня бойовики били з автоматичних станкових гранатометів по оборонцях Широкиного", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: АТО: Мар'їнку 3,5 години обстрілювала ствольна артилерія

Зазначається, що на Донецькому напрямку бойовики сконцентрували свою вогневу активність на Світлодарській дузі. Окупанти, зокрема, ще до світанку декілька разів, використовуючи міномети різних калібрів, БМП та гранатомети, вели вогонь по опорних пунктах сил АТО в районі Луганського. Окрім того, вранці противник з протитанкових гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів здійснив обстріл одного з опорних пунктів ЗС України у південному передмісті Авдіївки.

Луганський напрямок. На цій ділянці лінії бойового зіткнення сьогодні вдень бойовики зброї не застосовували. Втім, ще вночі проросійські бандформування здійснили обстріл невисокої інтенсивності з артилерійських систем калібру 152 мм по оборонних укріпленнях українських воїнів неподалік Кримського.

З початку доби незаконні збройні формування 9 разів обстрілювали оборонні укріплення українських захисників. Більшість ворожих обстрілів відбулася ще до світанку.

Під час бойових дій втрат серед бійців сил АТО сьогодні не було, інформує прес-центр. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-