Донецька поліція отримала перший катер для патрулювання в Азовському морі

Донецька поліція отримала перший катер для патрулювання в Азовському морі

Фото, відео
Укрінформ
На Донеччині, на Азовському узбережжі, почне роботу водна поліція, перший патрульний катер сьогодні поповнив автопарк поліції регіону.

Про це повідомило ГУНП у Донецькій області. 

"Три роки ми мріяли охопити цей напрямок роботи. У нас досить велика берегова лінія, понад 100 км. І незабаром ми будемо забезпечувати правопорядок з боку моря. В тому числі допомагати прикордонникам, Збройним силам України, рятувальним службам, які працюють на воді в Азовському морі", - зазначив заступник голови Нацполіції - начальник облуправління поліції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін під час передачі катера.

Читайте також: У Києві вперше проходить конкурс поліцейських оркестрів

Він наголосив, що, як і завжди, головне завдання поліції тут – охорона публічного правопорядку на береговій зоні. Такий патруль може дістатися туди, куди немає проходу автомобільному транспорту.

Аброськін додав, що водна поліція буде охоплювати усе Азовське узбережжя і займатися виявленням браконьєрів, перевіркою плавзасобів.

Наразі особовий склад водного морського патруля налічує 10 співробітників поліції, які пройшли спеціальну підготовку у Запорізькій області. Навчання нових співробітників триває.

Зазначається, що катер – повністю українського виробництва. Конструкція такого катера була розроблена ще британськими інженерами у 70-х роках XX століття - як рятівний човен для проливу Ла-Манш. Катер стійкий, перевернути його дуже складно. Довжина – 6 метрів, а потужність – 140 «коней».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-