В Одесі зафіксували спалах кору - двоє пацієнтів померли

В Одесі зафіксували спалах кору - двоє пацієнтів померли

Укрінформ
Одеські медики зафіксували спалах захворювань на кір, протягом останнього тижня в місті захворіло 30 осіб, причому двоє пацієнтів померли.

Про це сьогодні заявила на брифінгу головний лікар Одеської міської клінічної інфекційної лікарні Світлана Лаврюкова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цього року значно зросли показники захворюваності на кір. Із січня до кінця червня в нашій лікарні поставлено такі діагнози 359 пацієнтам, причому 234 з них – діти віком від 2 тижнів. Особливо напружена ситуація склалася наприкінці червня - щодня до медзакладу поступають від 3 до 10 хворих. На жаль, двох малолітніх пацієнтів, що надійшли в червні, не вдалось врятувати", - зазначила Лаврюкова.

За словами головлікаря, діти були не щеплені, до прибуття в інфекційну лікарю проходили курс лікування в інших дитячих стаціонарах. "Одна дитина - за бажанням батьків, в іншої - ще до кору діагностували пневмонію. Коли ж захворіла ще й на кір, стан дуже погіршився - на ще не вилікувану пневмонію нашарувався кір, що призвело до фатального результату", - додала Лаврюкова.

Станом на 30 червня в Одесі зареєстровано 279 випадків підозри на кір, з яких близько 70% (186 осіб) - діти, уточнила головний позаштатний педіатр департаменту охорони здоров'я Одеської міськради Ганна Луньова.

"Лабораторно підтверджено діагноз у 227 хворих, в тому числі 143 дітей. В усіх медзакладах Одещини зафіксовано 389 підозр на кір і лабораторно підтверджено діагноз 344 хворих, причому дві третини пацієнтів - діти. 20 із 30-и малих пацієнтів, що потрапили до медзкладів протягом останніх днів, лікуємо у стаціонарному режимі", - додала Луньова.

Читайте також: Отруєння суші у Києві: кількість хворих зросла до 23

За її словами, уже відомо, що 93 відсотки дітей, що захворіли на кір, не щеплені. Тому прийнято рішення обласним і Одеським міським управліннями охорони здоров'я про недопуск у дитячі установи та школи дітей без відповідного щеплення. "Адже основна профілактика проти кору є вакцинація, і Одеса забезпечена відповідною вакциною - у розпорядженні медиків є понад 11 тисяч 750 доз", - наголосила головний позаштатний педіатр.

За даними медиків, попередній схожий спалах кору було зафіксовано в Одесі в 2006 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-