У Покровську треба встановити нову телевежу — Бригинець

У Покровську треба встановити нову телевежу — Бригинець

Укрінформ
Міністерство інформполітики України провело аналіз стану телерадіомовлення на території Новоселівської Першої сільської ради прифронтового Ясинуватського району Донеччини та встановила, що там потрібна нова вежа.

Про це повідомляє прес-служба МІП.

"В селі одночасно користуються двома цифровими пакетами. Одні ловлять українські цифрові канали, інші – "окупаційний" цифровий пакет, а у декого в пакеті цифрових каналів є й українські, й проросійські. А все через те, що стара телевежа в Покровську низька і сигнал не доходить повноцінно – його перекривають складки рельєфу", - сказав радник міністра інформполітики України з питань відновлення мовлення в зоні АТО, народний депутат Олександр Бригинець, під головуванням якого здійснюється моніторингова місія.

На його думку, рішенням проблеми може стати збільшення висоти вежі, що покращить сигнал. 

Спеціаліст сільської ради Ян Горбатюк підтвердив результати моніторингу та розповів, що з ефірних каналів приймає місцевий канал "Орбіта" та "5 канал", але через територіальну близькість і потужність сигналу переважають канали з Донецька.

Найнадійнішим джерелом інформації для місцевих жителів, за результатами моніторингу, залишається Інтернет, який прийшов у село після початку бойових дій - саме через нього люди отримують інформацію, якщо мають проблеми з телебаченням.

Як відомо, в рамках діяльності Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України на кошти з місцевих бюджетів заплановано підвищення вежі в  Покровську з 69 до 200 метрів і побудову 150-метрової вежі в селі Бахмутівка для відновлення та розвитку мовлення в зоні АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-