Під Авдіївкою бойовики випустили 40 снарядів із танків та сотню мін

Під Авдіївкою бойовики випустили 40 снарядів із танків та сотню мін

Карта
Укрінформ
У районі Авдіївки зберігається тенденція до загострення ситуації.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Поблизу міста, а також у Кам’янці, бойові дії розпочалися після опівночі. Після перерви з 3-ї ночі до опівдня вони відновилися з новою силою і тривали до самого кінця минулої доби. Ворог активно застосовував важке озброєння, зокрема артилерію та танки, розміщені на передовій у Василівці та Ясинуватій. Ворожі атаки найбільшої інтенсивності були зафіксовані саме пообіді, коли і відбулася левова частка усіх обстрілів з боку противника. За підрахунками Генштабу, за минулу добу на лінії фронту Кам’янка – Авдїівка – позиція «Шахта Бутівка» НЗФ випустили у бік сил АТО понад 10 снарядів з артилерії, 40 – з танків і 100 мін. Також одного разу бандформування відкривали вогонь на Світлодарській дузі, застосовуючи озброєння на БМП, гранатомети та випустили 2 мінометні міни", - розповів він.

За словами Лисенка, усього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 12 ворожих обстрілів.

На Луганському напрямку, зазначив речник МОУ, вчора сталося 2 ворожих обстріли – у Щасті та Попасній. Ці інциденти трапилися уже після заходу сонця. При цьому в обох випадках ворог застосував важке озброєння, випустивши сумарно до 20 мін.

"Під обстріл у Попасній потрапило і представництво спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. На щастя постраждалих серед співробітників місії ОБСЄ немає, але організації довелось евакуювати свій польовий офіс", - нагадав він.

Лисенко констатував, що на Маріупольському напрямку, а саме в Мар’їнському районі та поблизу Докучаєвська, було спокійно минулої доби. Натомість на півдні напрямку від Павлополя до Водяного обстріли продовжилися. При цьому ворог не застосовував важкого озброєння, а відкривав вогонь з гранатометів різних систем, автоматичної зброї та озброєння на БМП.

Усього таких обстрілів було зафіксовано 8, додав речник Міноборони з питань АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-