Обшук у міськраді Херсона виявив мільйони готівкою

Обшук у міськраді Херсона виявив мільйони готівкою

Фото
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією провели обшуки у міськраді Херсона, під час яких вилучили значну суму готівки у національній та іноземній валюті.

Про це повідомила речниця Управління СБУ в Херсонській області Вікторія Шакула у Facebook.

"Під час перевірки причетності високопосадовців органу місцевого самоврядування до системного привласнення коштів бюджету в особливо великих розмірах, 29 червня ц.р. правоохоронцями проведено черговий обшук у службовому приміщенні одного з керівників апарату Херсонської міської ради в рамках розслідування злочинів, передбачених ст.ст. 191, 364 та 366 Кримінального кодексу України. У ході обшуку виявлено та вилучено понад 90 тисяч доларів США, близько 10 тисяч євро та 364 тисячі гривень", - поінформувала вона.

За словами Шакули, наразі слідчі встановлюють джерела отримання посадовцем цих коштів, враховуючи розмір його офіційних доходів та відомостей про майно, зазначених у декларації. Вирішується питання про накладення арешту на ці грошові активи.

Прес-секретар облуправління СБУ нагадала, що Служба безпеки України спільно з прокуратурою та слідчими поліції продовжує слідчі дії в рамках відкритих кримінальних проваджень за фактами вчинення посадовими особами Херсонської міської ради злочинів у сфері службової діяльності - розкраданні бюджетних коштів на суму понад п'ять мільйонів гривень, які передбачалися на будівництво та реконструкцію об'єктів освітньої та культурної сфери міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-