На КПВВ «Новотроїцьке» затримали майора внутрішньої служби, що працював у виправній колонії «ДНР»

На КПВВ «Новотроїцьке» затримали майора внутрішньої служби, що працював у виправній колонії «ДНР»

Укрінформ
В Донецькій області на КПВВ «Новотроїцьке» затримали майора внутрішньої служби України, який працював у виправній колонії терористичної організації «ДНР».

Про це у вівторок повідомили в поліції Донецької області.

«На КПВВ «Новотроїцьке» затримано майора внутрішньої служби, який працював у виправній колонії «ДНР», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що після звільнення з посади начальника відділу контролю за виконанням судових рішень мешканець Макіївки почав працювати таксистом. Спочатку він перевозив пасажирів на окупованій території, а згодом і за її межами. Під час перетину контрольного пункту пропуску він був затриманий правоохоронцями. Сховати своє кримінальне минуле 48-річному мешканцю Макіївки не вдалося. Таксист віз пасажирів до Волновахи і під час перевірки на КПВВ «Новотроїцьке» був затриманий співробітниками поліції, які запідозрили чоловіка в участі у незаконних збройних формуваннях.

Як виявилося, під час окупації міста у 2014 році затриманий працював у Макіївській виправній колонії №37 на посаді начальника відділу контролю за виконанням судових рішень Управління державної служби виконання покарань МВС «ДНР». Майор внутрішньої служби зізнався, що з приходом до влади терористів він юридично звільнився з посади, однак, фактично до середини 2015 року продовжував працювати і отримувати зарплатню.

Займаючи керівну посаду, чоловік формував особисті справи засуджених, співробітників колонії та займався складанням різноманітних важливих документів.

Стосовно правопорушника відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі, констатували в поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-