У Харкові проходить засідання Моніторингового комітету Конгресу регіональних влад РЄ

У Харкові проходить засідання Моніторингового комітету Конгресу регіональних влад РЄ

Фото
Укрінформ
У Харкові проходить засідання Моніторингового комітету Конгресу регіональних влад Ради Європи, в якому беруть участь представники 31 країни.

Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної держадміністрації.

«Це особливий сигнал для України в цілому, тому що ми відчуваємо підтримку європейської спільноти, організацій, зокрема - таких вагомих, як Конгрес місцевих та регіональних влад. Ми відстояли Європу на території України. Ми рухаємося до європейських стандартів життя, й з цього боку маємо дуже потужну підтримку Конгресу місцевих та регіональних влад», - сказала голова Харківської ОДА Юлія Світлична на відкритті заходу.

Вона також повідомила, що під час обговорення питання децентралізації в рамках засідання виступила з ініціативою щодо запровадження окремих семінарів для представників депутатського корпусу задля того, щоб підвищити відповідальність депутатів перед населенням, запроваджуючи при цьому найкращі практики ЄС.

Коментуючи цю ініціативу, Генеральний секретар Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Андреас Кіфер зазначив, що головна місія організації – підтримка місцевого самоврядування та нагляд за виборами. Але також конгрес підтримує активність регіонів у досягненні демократії на місцевому рівні.

«З 2015 року конгрес прийняв план дій щодо України, який має чіткі цілі та завдання, що втілюються у життя. Ми зараз знаходимося наприкінці цього плану дій, але наступного року розробимо новий план і будемо втілювати його у життя, я думаю, за допомогою також і Юлії Світличної», - сказав Кіфер.

Президент Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Ган Маріт Хельгесен подякувала керівнику Харківщини за запрошення провести засідання саме тут, на сході України.

А член делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи, заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко зазначила, що спочатку європейські депутати поставилися насторожено до того, що засідання буде проходити в Харкові, адже це прифронтова зона. Але Світличній вдалося переконати їх приїхати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-