Росія спробує запустити

Росія спробує запустити "Турецький потік" через Луганську область – Тимчук

Укрінформ
Російська Федерація може продовжити дестабілізувати ситуацію на Донбасі  наступного року, щоб отримати контроль над усією інфраструктурою в Луганській області.

Про це написав координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук у Facebook.

"На цей момент обстановка в окрузі більш-менш стабільна. Проте є ризик, що в 2018 році Росія вдасться до спроб дестабілізації ситуації для захоплення цієї території. Тобто, розгойдування може початися вже восени. Це може бути приурочено до виборів президента РФ, адже на одному "кримнаші" Путіну стає виїжджати все складніше", - зазначив Тимчук.

На його думку, такий інтерес РФ до Луганської області викликаний газовим питанням. Так, за його словами, стабільне функціонування будь-якого південного маршруту транспортування газу Росією неможливе без інфраструктури, яка знаходиться в Україні. Зокрема, в місті Новопсков (Луганська область) розташований другий за величиною і значимістю для української ГТС газовий хаб. Там переплітаються нитки декількох магістральних газопроводів. Частина з них забезпечує транзит газу на Захід, а інша частина - на південь, у бік Ростова й Кубані. Від російського кордону до хаба - всього 30 км.

Тимчук акцентував увагу на тому, що непідконтрольною Газпрому залишилася лише ділянка в північній частині Луганської області - якраз найважливіша.

Захоплення всієї Луганської області, за версією Тимчука, допоможе Кремлю запустити "Турецький потік" в обхід України.

"Адже для Кремля завдання не вирішене, а час підтискає. Запускати "Турецький потік" у таких умовах - означає частково залежати від рішень Києва. З огляду на пресинг, який Україна зараз чинить на Газпром, навряд чи росіяни порадіють зазначеній перспективі", - зазначив Тимчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-