Климпуш-Цинцадзе сказала, що треба для розвитку Карпатського регіону

Климпуш-Цинцадзе сказала, що треба для розвитку Карпатського регіону

Укрінформ
Успіх Карпатського регіону залежить він зацікавленості громад.

Про це заявила у суботу віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час пленарної дискусії «Карпатська макрорегіональна стратегія: чи можемо створити нову якість співпраці в центрі Європи» в межах проведення Форуму місцевого розвитку в Трускавці Львівської області, інформує Урядовий портал.

За її словами, «Карпатський регіон не може розвиватися, якщо немає зацікавлення на місцях», а тому уряд України вітає ініціативу Польщі розробити спільну Карпатську макрорегіональну стратегію, яка може бути успішною саме завдяки міжлюдським контактам. 

«Одночасно сподіваємося, що спільними зусиллями ми зможемо вийти на ті фінансові інструменти, що дозволять перетворити наші прагнення в конкретні інфраструктурні проекти», - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Окрім того, зазначила вона, успіх стратегії може також допомогти впоратися з геополітичними тертями на міждержавному рівні. 

«Саме локальні, людські контакти можуть допомогти нам уникнути непотрібної жорсткості в політичному діалозі», - наголосила віце-прем`єр-міністр.

Урядовий портал інформує, що маршалок Сейму Польщі Марек Кухцінський висловив упевненість у тому, що, об`єднавши зусилля, держави, які входять до Карпатського регіону, можуть вирішити проблеми цих територій, попри велику кількість перешкод у вигляді кордонів. 

Також він привітав українців з отриманням безвізового режиму і запевнив у повній підтримці Польщею європейської інтеграції України. 

«Польща належить до тих країн, які виступають за те, що ЄС повинен розширятися на схід. Кордон ЄС має пролягти на схід від Луганська», - підкреслив Кухцінський.

Фото: ld-forum.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-