До 11 років засуджено жительку Чернівців, яка служить снайпером у

До 11 років засуджено жительку Чернівців, яка служить снайпером у "ДНР"

Укрінформ
Шевченкiвський райсуд Чернiвцiв присудив 11 рокiв позбавлення волi 43-рiчній чернiвчанці, яка перейшла до терористiв i служить у "ДНР" снайпером.

Про це повідомила 23 червня кореспондентові Укрінформу прес-секретар прокуратури Чернівецької області Наталія Соколовська.

«Прокуратура Чернiвецької областi пiдтримала державне обвинувачення в порядку спецiального судового провадження щодо 43-рiчної жительки Чернiвцiв, яку обвинувачено у вчиненнi кримiнального правопорушення, передбаченого частиною першою статтi 258-3 Кримiнального кодексу України - участь у дiяльностi терористичної органiзацiї. Шевченкiвський райсуд визнав обвинувачену винною та засудив до 11 рокiв позбавлення волi. Початок строку вiдбування покарання в таких випадках обчислюється з дня затримання засудженої та приведення вироку у виконання», - повiдомила Соколовська.

Як з’ясовано, на бiк сепаратистiв жiнка перейшла з iдеологiчних мiркувань на початку 2015 року. Вона добровiльно склала присягу на вiрнiсть «ДНР» та уклала контракт на «проходження служби» в незаконних збройних формуваннях «ДНР». Пiсля цього служила на посадах снайпера, автоматника, навiдника-оператора комплексу ПТКР та брала участь у бойових дiях проти Збройних сил України, чергувала на передових позицiях у районi Донецького аеропорту та поблизу Донецька.

Крiм того, жiнка активно пропагувала iдеї терористiв у соцмережах. Iз 2016 року пiдроздiл, у якому служить засуджена, дислокується в Макiївцi, де вона несе караульну службу, виконує обов'язки снайпера, бере участь у забезпеченнi дiяльностi незаконного збройного формування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-