Прокуратура повідомила про підозру членам озброєної банди, які захоплювали будівлю прокуратури у Бахмуті в 2014 році

Прокуратура повідомила про підозру членам озброєної банди, які захоплювали будівлю прокуратури у Бахмуті в 2014 році

Укрінформ
У Донецькій області прокуратура повідомила про підозру 4 членам озброєної банди, які брали участь у захопленні будівлі прокуратури у місті Бахмут навесні 2014 року.

Про це у п’ятницю інформує прес-служба прокуратури Донецької області.

«Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області розслідується кримінальне провадження стосовно 4 осіб, які брали участь у правопорушеннях в період з квітня по червень 2014 року на території м. Бахмут (колишній Артемівськ)», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що 13 чоловіків - мешканців м. Бахмут у середині квітня 2014 року, коли місто тимчасово знаходилось під контролем представників терористичної організації «ДНР», вирішили створити організовану озброєну групу (банду), з метою вчинення низки злочинів. Вони нападали на місцевих мешканців, викрадали чуже майно та транспортні засоби, зберігали зброю, а також захоплювали будівлі.

Зокрема, члени зазначеної банди 30 травня 2014 року брали участь у захопленні бойовиками будівлі місцевої прокуратури, в подальшому використовуючи останню як місце дислокації організованої групи.

У квітні 2017 року у фігурантів під час обшуку за місцем мешкання виявлено та вилучено збройний арсенал: 8 реактивних піхотних вогнеметів, 9 автоматів, протитанкова граната та понад 15 тис. патронів.

Дії підозрюваних кваліфіковані за 9 статтями Кримінального кодексу України, а саме: ст. 257 (бандитизм); ст. 28 (вчинення злочину групою осіб); ст. 341 (захоплення державних будівель); ст. 187 (розбій); ст. 260 (створення непередбачених законом збройних формувань) та інші.

На теперішній час чотирьом членам банди оголошено про підозру у скоєнні вказаних злочинів. Трьом з них обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Четвертий підозрюваний - організатор банди, як і інші 9 учасників переховуються від органів досудового розслідування (стосовно них матеріали зараз виділені в окреме кримінальне провадження). Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-