Справа 2 травня: прокуратура передала в суд ще один обвинувальний акт

Справа 2 травня: прокуратура передала в суд ще один обвинувальний акт

Укрінформ
Прокуратура Одеської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно ще одного учасника масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року, який упродовж трьох років переховувався від слідства.

Про це повідомляє прес-служба Одеської облпрокуратури.

"До суду скерували справу учасника заворушень, який переховувався від слідства. Підозрюваний обвинувачується за ч. 2 ст. 294 (масові заворушення, що призвели до загибелі людей) Кримінального кодексу України", - зазначили в прокуратурі.

Як повідомлялося, 10 березня поточного року правоохоронці затримали ще одного, 26 учасника масових заворушень Степана Гур'єва, який майже три роки переховувався від слідства. Суд санкціонував взяття його під варту терміном на 60 діб. Пізніше термін перебування під вартою продовжили. Усього в камерах Одеського СІЗО зараз перебувають шестеро фігурантів "справи 2 травня".

Під час масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року загинули 48 осіб і більше двохсот отримали поранення. Першими жертвами сепаратистські налаштованих бойовиків стали уболівальники одеського "Чорноморця", на яких було вчинено напад в районі Соборної площі. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були заздалегідь сплановані й організовані.

Обвинувачення інкримінує 22 підсудним скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові безлади, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Наразі шестеро обвинувачених, в тому числі громадяни України Долженков, Корчинський, Гур'єв, Романюк та громадяни Російської Федерації Сакаулов і Мефьодов перебувають у СІЗО. На попередніх засіданнях суду свідки, в тому числі офіцер поліції, підтвердили їх активну участь у масових заворушеннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-