У Херсоні пам'ять жертв Другої світової вшанували без ексцесів

У Херсоні пам'ять жертв Другої світової вшанували без ексцесів

Укрінформ
У Херсоні у четвер у зв'язку з Днем скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні відбулося урочисте покладання квітів до могили Невідомого солдата у парку Слави.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У заході взяли участь ветерани війни, керівники області та міста, військовослужбовці, представники трудових колективів, навчальних закладів, громадських організацій, інші жителі міста різних вікових груп - загалом близько 250 осіб. В руках учасників було багато державних прапорів України.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих і померлих учасників Другої світової війни та бойових дій на сході України, і поклали квіти до пам'ятника Невідомому солдату та до пам'ятного знака загиблим у зоні АТО захисникам України. Військовослужбовці тричі відсалютували героям пострілами із автоматів.

Захід відбувся без порушень громадського порядку. У присутніх не було ні червоних прапорів, ні георгіївських стрічок.

За інформацією з компетентних джерел, представники лівих сил провели свій захід біля могили Невідомого солдата у четвер під ранок, задовго до початку офіційної загальноміської церемонії покладання квітів.

Як відомо, понад 120 тисяч жителів Херсонщини пішли на фронти Другої світової війни і більше половини з них не повернулися додому. Окупанти знищили на Херсонщині понад 28 тисяч мирних громадян, більше 37 тисяч було вивезено на примусові роботи до нацистської Німеччини. Десятки тисяч херсонців за мужність і героїзм удостоєні бойових нагород, а 89 – звання Герой Радянського Союзу. Бої за визволення безпосередньо Херсонщини тривали майже півроку – з 28 жовтня 1943 року по 14 березня 1944 року. У цих боях загинули, померли від поранень, потонули на переправах, зникли безвісти близько 47 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-