Контактна група розробить заходи для безперебійного водопостачання на Донбасі

Контактна група розробить заходи для безперебійного водопостачання на Донбасі

Укрінформ
Тристороння контактна група із врегулювання ситуації на сході України підготує заходи для забезпечення безперебійної роботи водної інфраструктури.

Про це сказав журналістам спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік, повідомляє БЕЛТА

"Тристороння контактна група одностайно підтримала пропозицію глави Спеціальної моніторингової місії посла Ертугрула Апакана підготувати на наступний раз заходи для забезпечення безперебійної роботи водної інфраструктури", - сказав Сайдік. 

Зокрема, за його словами, це стосується водопроводів і насосних станцій у районі населених пунктів Василівка, Петрівське, Червоний Лиман. 

Сайдік додав, що тема водопостачання та його оплати також розглядалася робочою групою з економічних питань. Зазначалося, що з кінця травня було здійснено вже другий платіж за постачання води в окремі райони Луганської області, і це дало змогу забезпечити водою населення цих районів. Учасникам робочої групи ще потрібно буде розробити стабільний механізм плати за постачання води.

За словами спецпредставника ОБСЄ, питання водопостачання своєю суттю тісно пов'язані з припиненням вогню, відведенням сил і засобів, розмінуванням території. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-