АТО: бойовики дещо знизили активність - 12 обстрілів за день

АТО: бойовики дещо знизили активність - 12 обстрілів за день

Укрінформ
Від початку доби було зафіксовано 12 ворожих обстрілів, двічі бойовики застосовували заборонене Мінськими угодами артилерійське озброєння.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. 

"Приморський напрямок. Більшість порушень незаконними збройними формування умов припинення вогню сьогодні відбулась саме на цій ділянці лінії зіткнення. Важкого артилерійського озброєння противник не використовував. Однак з гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів бойовики неодноразово відкривали вогонь по наших опорних пунктах, які розташовані в районі Водяного, Гнутового, Талаківки, Мар'їнки та Красногорівки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на Донецькому напрямку бойовики з початку доби лише один раз відкривали вогонь по позиціях українських захисників: "А саме - поблизу Луганського, що на Світлодарській дузі, били в бік наших оборонних укріплень з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів".

Водночас на Луганському напрямку проросійські незаконні збройні формування двічі застосовували заборонену артилерію. "Зокрема, одразу після опівночі загарбники здійснили обстріл одного з наших опорних пунктів поблизу Кримського зі 152-мм артилерійських систем. А на світанку противник бив по позиціях сил АТО в районі Трьохізбенки з мінометів калібру 120 мм. Окрім того, по опівдні найманці відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів неподалік урочища Шарів Кут, що у Станично-Луганському районі", - наголосили у прес-центрі.

У штабі АТО повідомили, що жоден військовослужбовець ЗС України внаслідок бойових дій сьогодні не постраждав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-