Жебрівський пояснив Хугу, наскільки важливий моніторинг ОБСЄ

Жебрівський пояснив Хугу, наскільки важливий моніторинг ОБСЄ

Укрінформ
Голова Донецької військово-цивільної областної адміністрації Павло Жебрівський у розмові із заступником голови моніторингової місії ОБСЄ Александром Хугом підкреслив ключову роль ОБСЄ у моніторингу обстановки навколо стратегічно важливих об’єктів регіону.

Про це він в середу написав на своїй сторінці у Facebook.

«У Авдіївці мав зустріч із заступником голови моніторингової місії ОБСЄ Александром Хугом.

Обговорили актуальні проблеми Донеччини, зокрема, прифронтової зони. Говорили про небезпеку ведення бойових дій у районах, де розташовані об’єкти, які забезпечують життєдіяльність області... Підкреслив, що роль ОБСЄ у моніторингу обстановки навколо стратегічно важливих об’єктів – ключова», - написав керівник області.

Він зазначив, що розповів Хугу про те, що майже щодня надходить 10-15 заявок на відновлення тих чи інших об’єктів, пошкоджених під час бойових дій: газогонів, електромереж, будівель тощо.

«З українського боку завжди маємо розуміння необхідності проведення відновлювальних робіт та гарантії безпеки для ремонтників. Протилежна ж сторона дає гарантії безпеки для одного-двох об’єктів – максимум. Фактично, бойовики, підтримувані Росією, тримають у заручниках сотні тисяч мирного населення Донеччини», - заявив Жебрівський.

Він наголосив, що вважає людей, які живуть на тимчасово непідконтрольній українській владі території, громадянами України й відчуває свою відповідальність у тому числі й за них. Жебрівський ще раз констатував, що проблема збройного протистояння буде вирішена, щойно буде перекрито російсько-український державний кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-