Вода для Попасної: від енергокомпанії вимагають дати струм насосній станції

Вода для Попасної: від енергокомпанії вимагають дати струм насосній станції

Укрінформ
 Влада Попаснянського району вимагає від "Луганського енергетичного об'єднання" відновити живлення насосних станцій, щоб забезпечити водопостачання мешканцям райцентру.

Про це прес-служба Попаснянської районної військово-цивільної адміністрації повідомляє у Facebook.

"Ми не маємо права залишати людей без води... Крім того, військово-цивільна адміністрація повинна забезпечувати життєдіяльність населення в районі проведення АТО. Тож, керуючись рішенням громади та протоколом сьогоднішнього засідання комісії, 21 червня відбудеться підключення електроживлення до насосних станцій", - сказав на засіданні районної комісії з техногенно-екологічної безпеки голова райдержадміністрації Сергій Шакун.

В адміністрації повідомили, що вже три тижні поспіль майже дві тисячі мешканців міста Попасна не отримують належним чином послугу з водопостачання. Попаснянським РЕМ ТОВ "ЛЕО" 6 червня було знеструмлено три насосні станції у двох мікрорайонах міста. Для вирішення цієї проблеми та забезпечення громадян мінімальною кількістю води було прийнято рішення підключити насосні станції до дизельних генераторів. Проте ця запобіжна міра не вирішила ситуації.

Тому сьогодні, у середу, відбулося засідання районної комісії з техногенно-екологічної безпеки за участю представників районної прокуратури, суду, поліції, силових структур – командирів батальйону Кульчицького та військової комендатури міста Попасна, заступника начальника територіального управління юстиції, заступника начальника Попаснянського міськрайонного відділу Державної служби з надзвичайних ситуацій, представників комунального підприємства "Попаснянський районний водоканал, попаснянського міського голови, чиновників РВЦА та голів активних громадських організацій району.

Головний спеціаліст відділу епіднагляду Лисичанського міжрайонного управління санітарно-епідеміологічної служби зазначила, що в розпал літньої спеки відсутність водопостачання в багатоповерхових будинках може призвести до миттєвого погіршення санітарно-епідеміологічного стану не лише в Попасній, але й у районі. Тому було вирішено негайно відновити живлення насосних станцій.

В "Луганському енергетичному об'єднанні" натомість називають таке рішення районної влади "свавіллям". Згідно з дописом прес-служби ЛЕО на Facebook, підприємство не може давати електрику безкоштовно, бо сплачує за неї в "Енергоринок" і саме стало заручником мільярдних боргів. "Працівники підприємства вже півроку отримують із запізненням свої дрібні зарплатні розміром  1-1,5 тисячі гривень, та не можуть прогодувати себе та свої сім’ї", - йдеться в дописі.

Як повідомляв Укрінформ, КП "Попаснянський водоканал" заборгувало енергетичній компанії понад 140 млн грн, оскільки за рішенням центральної та обласної влади продовжує постачати воду на окуповану територію Луганщини, не отримуючи плати за неї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-