Треба щось міняти, поки Львів не не перетворився на

Треба щось міняти, поки Львів не не перетворився на "місто сміття" - Супрун

Укрінформ
Необхідно реагувати і щось міняти, аби Львів не перетворився на "місто сміття", як у Єгипті (де один з районів Каїра отримав неофіційну назву "місто сміттярів").

Про це під час брифінгу сказала сьогодні у Львові в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, яка перебувала у місті з робочою поїздкою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не знаю, чи хтось із вас був у Єгипті і чи ви бачили це "місто сміття", яке є у них. Як я дивлюся, те, що зараз відбувається у Львові, воно вже майже доходить до того. І треба вже реагувати і щось змінити, щоб ми не мали свого "міста сміття", а щоб ми могли нормально переробляти наше сміття і правильно сортувати його. Переробляти пластик, скло і інші речі і знов використовувати, бо це набагато краще для нашого здоров'я і для екології", - сказала Супрун.

Вона також розповіла про особистий досвід сортування побутового сміття: "У Нью-Йорку я жила 15 років, і ми мали там інспекторів, які прийшли і дивилися, чи ми правильно сортували сміття. І як був штраф, то цілий багатоповерховий будинок отримав штраф. То як немає таких заходів, як люди лише добровільно це роблять (сортують сміття - ред.), то воно буде повільніше. Можливо, вже настав час, щоби було примусово зроблено, а не лише добровільно, щоб сортували".

Водночас вона наголосила, що Львів – лише одне з українських міст, які мають проблему зі сміттям, - в Київській, Харківській, Чернігівській і Полтавській областях уже були випадки пожеж на сміттєвих полігонах. Проблема утилізації відходів є по всій Україні, бо немає заводів, які переробляють сміття. Супрун також неодноразово підкреслила, що вирішення сміттєвої проблеми Львова - це робота на короткострокову перспективу, а треба вже сьогодні думати про те, як вирішувати питання переробки сміття на загальнодержавному рівні, інакше наші міста будуть завалені сміттям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-